Xu Hướng 10/2023 # Cách Viết Executive Summary Cho Bài Assignment Và Report # Top 11 Xem Nhiều | Ezlearning.edu.vn

Xu Hướng 10/2023 # Cách Viết Executive Summary Cho Bài Assignment Và Report # Top 11 Xem Nhiều

Bạn đang xem bài viết Cách Viết Executive Summary Cho Bài Assignment Và Report được cập nhật mới nhất tháng 10 năm 2023 trên website Ezlearning.edu.vn. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất.

Executive Summary là “trích đoạn” của một bài assignment hay report dài. Đây là nội dung mà giáo viên hướng dẫn của bạn sẽ xem trước khi đọc toàn bộ bài tập của bạn. Nếu bạn biết cách viết Executive Summary rõ ràng và súc tích, bạn sẽ dễ dàng tạo được ấn tượng đối với giáo viên của bạn và đạt được điểm cao.

1. Format của Executive Summary

Mục đích chính của Executive Summary là cung cấp cho người đọc hiểu ngay về bài assignment của bạn. Vì vậy, nó nên ngắn và đúng trọng tâm. Nói chung, một bản tóm tắt không dài quá một trang. Format của Executive Summary cho một bài assignment bao gồm các phần sau:

Phương pháp và phân tích – phương pháp nào bạn đã áp dụng và bạn đã phân tích những gì

Kết quả – kết quả của bạn hoặc bất kỳ kết quả dữ liệu nào?

Kết luận – các giải pháp cho vấn đề là gì?

Khuyến nghị – đề xuất của bạn để giải quyết vấn đề là gì?

Hạn chế – có bất kỳ hạn chế nào của dự án

2. Đặc điểm của một mẫu Executive Summary tốt

– Executive Summary khác với Abstract. Nhiều sinh viên coi cả hai giống nhau. Nhưng Abstract không bao gồm thông tin đầy đủ về bài assignment. Nó ngắn hơn nhiều so với Executive Summary.

– Executive Summary nên được viết sau khi bạn hoàn thành bài assignment của mình. Thông thường, sinh viên có xu hướng viết tóm tắt trước. Một khi bạn đã hoàn thành bài assignment, bạn cần biết tất cả các điểm chính được đề cập trong đó. Chính vì thế, viết Executive Summary sau đó sẽ dễ dàng hơn cho bạn rất nhiều.

– Chỉnh sửa và rà soát lỗi chính tả. Hãy đọc đi đọc lại Executive Summary ít nhất 2 lần. Bạn cũng có thể nhờ một ai đó giúp mình xem lại và phát hiện lỗi giúp mình.

– Hãy tuân theo các định dạng của Executive Summary chính xác. Đừng bỏ sót bất cứ điều gì mà giáo viên hướng dẫn của bạn đã yêu cầu nếu bạn không muốn mất điểm.

– Hãy chắc chắn rằng không có vấn đề đạo văn trong Executive Summary. Bạn phải viết tóm tắt hoàn toàn bằng vốn từ của riêng bạn.

Tóm lại, hãy chắc chắn rằng bạn biết về mục đích và định dạng của việc viết phần Executive Summary này. Ngoài các thuộc tính mà chúng tôi đã đề cập ở trên, hãy đảm bảo bạn tuân theo quy tắc 3C của văn bản tóm tắt đó là: Clarity (Rõ ràng), Conciseness (đồng nhất) và Coherence (mạch lạc).

Cách Viết Introduction Cho Bài Report

Bạn cần phải viết một bài report nhưng chưa biết bắt đầu từ đâu? Trong bài viết này, chúng tôi sẽ chia sẻ cách viết Introduction cho bài Report.

Giống như viết học thuật rất quan trọng đối với một sinh viên, một bài giới thiệu tốt là rất quan trọng cho việc viết báo cáo học thuật. Nó không chỉ thu hút sự chú ý của người đọc và buộc họ đọc bài viết của bạn mà còn cung cấp một cơ sở cho họ. Ví dụ, vào đầu buổi học, các chương trình định hướng nhằm cung cấp cho sinh viên một ý tưởng cơ bản về chương trình học của họ sẽ bắt đầu như thế nào. Nếu không có định hướng, bạn sẽ không biết quán cà phê ở đâu, ai sẽ giúp bạn tư vấn nghề nghiệp, mục tiêu của chương trình học của bạn là gì, v.v … Và tương tự, không có phần giới thiệu tốt, người đọc sẽ cảm thấy không biết gì về những gì họ sẽ đọc trong một bài viết.

1. Report là gì? 2. Mục đích của việc viết Introduction cho bài Report

Phần giới thiệu là một phần sẽ được đọc đầu tiên và thường sẽ được đọc trọn vẹn vì nó nằm ở phần đầu tiên. Do đó, nó đóng một vai trò quan trọng trong việc tạo ấn tượng đầu tiên đối với người đọc của bạn.

Hãy tuân theo cấu trúc của một bài Report

Nếu bạn thực sự muốn hiểu làm thế nào để viết phần giới thiệu cho báo cáo của mình, bạn phải biết cấu trúc của phần giới thiệu. Phần giới thiệu của báo cáo được chia thành bốn phần như sau:

– Phương pháp điều tra – Cung cấp thông tin về phương pháp đã được sử dụng để thực hiện điều tra để viết báo cáo. Ở đây bạn sẽ đề cập đến dữ liệu đã được bạn phát hiện (dữ liệu chính).

– Phạm vi nghiên cứu:

Phạm vi – Cung cấp các lĩnh vực điều tra mà bạn đã chọn để tiến hành nghiên cứu. Chẳng hạn, bạn có thể cung cấp chi tiết về thông tin bạn đã tìm kiếm trong khi nghiên cứu, tại sao bạn chọn khu vực điều tra đó, v.v.

Bạn có thể đưa vào phần Introduction nội dung gì khác nữa không?

Tùy thuộc vào hướng dẫn của giáo viên hướng dẫn, bạn có thể được yêu cầu thêm một vài phần nữa trong phần giới thiệu của mình, đặc biệt nếu bạn đang viết một báo cáo dài. Những phần này có thể là:

– Giải pháp của Vấn đề – Trong phần này, bạn có thể cung cấp một chút ít về các giải pháp được đề xuất của bạn. Bạn không cần phải giải thích tất cả ở đây nhưng bạn có thể đưa ra một ý tưởng nhỏ về những gì bạn sẽ đề xuất trong các giải pháp.

– Dự đoán Kết luận – Nếu báo cáo của bạn có kết quả mạnh mẽ, sẽ không có hại trong việc cung cấp cho người đọc một gợi ý nhỏ về kết luận có thể là gì. Bạn không cần phải đưa ra kết luận chính xác nhưng bạn có thể cung cấp cho họ một cái nhìn tổng quan.

– Đề cương của Báo cáo – Phần này có thể bao gồm một bản tóm tắt về những điều mà báo cáo sẽ đưa ra. Bạn cung cấp một bảng nội dung ngắn hoặc tóm tắt nhanh báo cáo.

3. Cách viết Introduction cho bài Report từ chuyên gia

Tip 1: Viết Introduction cuối cùng

Rõ ràng là bạn không thể viết phần giới thiệu sau khi bạn đã thực hiện nghiên cứu tốt, thu thập dữ liệu và đưa ra kết luận, tìm giải pháp, v.v. Vì vậy, bạn nên chuẩn bị phần giới thiệu của báo cáo sau khi hoàn thành việc chuẩn bị toàn bộ báo cáo. Nó sẽ dễ dàng hơn nhiều khi viết nó trong báo cáo sau cùng.

Tip 2: “Rõ ràng” là chìa khóa

Hướng Dẫn Cách Trình Bày Report Tiếng Anh – Thuê Viết Luận Văn Assignment

1. Các loại báo cáo bằng tiếng Anh

Có rất nhiều loại báo cáo bằng tiếng Anh mà bạn có thể tham khảo và sử dụng tùy thuộc vào tính chất công việc và mục đích của từng người.

– Visit report: Báo cáo công tác

– Progress report: Báo cáo tiến độ dự án

– Departmental report: Báo cáo bộ phận/ phòng/ ban: Báo cáo về những việc bạn vừa hoàn thành tại bộ phận của mình.

– Research report: Báo cáo nghiên cứu

– Proposal – Đưa ra các dẫn chứng và lập luận để gợi ý cho những bước hành động tiếp theo.

– External: clients, suppliers, partners. Đây là báo cáo viết cho các đối tác.

– Internal: for people in your own: Đây là loại báo cáo nội bộ trong công ty.

2. Cách trình bày báo cáo bằng tiếng Anh

Báo cáo bằng tiếng Anh sẽ theo các mẫu chuẩn sau:

– Title of report: Tiêu đề của bản báo cáo.

– Who requests it: Ai sẽ là người trình bày bản báo cáo.

– Purpose of report and background situation: Mục đích của bản báo cáo và tình huống đang xảy ra.

– Short paragraphs with spaces between make the report easy to read: Giữa các đoạn cần có một khoảng trống để bản báo cáo dễ đọc hơn.

– The main part of the report organized into sections with headings: Phần chính của bản báo cáo cần được chia và có đầu đề riêng.

– Bullet points help to make points clear and easy to read: Các Bullet points (Dấu đầu các câu) sẽ giúp việc theo dõi các ý được rõ ràng hơn.

3. Phần kết thúc của báo cáo bằng tiếng Anh

– Mẫu báo cáo đưa ra mục tiêu – Describe the objectives

The purpose of this report is to …

This report shows … / describes … / gives the result of …

– Mẫu báo cáo mô tả các hoạt động mà bạn vừa thực hiện – Describe activities you have carried out

I have introduced a new system for …

We have continued to work on …

I have completed work on …

– Khi báo cáo đưa ra dẫn chứng

Sale increased by 5 percent in January.

Accidents have decreased this year.

– Khi đưa ra các lý do

Provide reasons (Đưa ra các lý do)

Productivity is down because …

The delay was due to …

See Figure 14

Figure 14 shows …

The results were poor / excellent

This visit has been very successful.

It is clear that there is a major problem with… and therefore we need to…

The result of the survey show that …

– Đưa ra lời đề nghị – Make recommendations

We recommend that the department should invest in new equipment for …

How To Write An Effective Executive Summary

An executive summary is a brief introduction and summary of your business plan. It should describe your business, the problem that it solves, your target market, and financial highlights.

A good executive summary grabs your reader’s attention and lets them know what it is you do and why they should read the rest of your business plan or proposal. It’s not unusual for investors to make an initial decision just based on reading an executive summary, so it’s important to get it right. We’ll show you how to write an executive summary that sets your business plan apart from the rest.

Is an executive summary necessary?

Are you writing a business plan to show to investors or bankers? Then you need a good executive summary. Many people will read only the summary, no matter what. Others will read the summary first to decide whether or not they read the rest of the plan. The executive summary is essential in plans that are being written for outsiders.

Now if you’re writing a business plan solely for internal use you may not need to write out an executive summary. However, there are some internal plans –such as an annual operations plan or a strategic plan -that can use a summary to highlight necessary information and showcase a digestible version of the overall plan.

It takes some effort to do a good summary, so if you don’t have a business use for the summary, don’t do it.

How long should an executive summary be?

The general rule of thumb is that executive summaries should be as short as possible. Your audience has limited time and attention and they want to get the details of your business plan as quickly as possible.

Try to keep your executive summary under 2 pages if possible, although it can be longer if absolutely necessary.

1. A description of your product or service and the problem your business solves

Include a brief description of the product or service you offer and why it’s necessary. Your business doesn’t need to serve a larger social problem, but it should address a need for customers or an opportunity in the market.

2. A description of your target market 3. Competition 4. Financial Overview

If you’re an existing company, this might be as simple as highlighting recent annual sales and growth over the last year. For a startup, it might be a brief description of aspirations, such as a sales forecast goal for the next year or three years from now. I often recommend a simple highlights chart, a bar chart with sales and gross margin for the next three years.

5. Your Team

This is especially important for startup companies. Investors want to know who is behind the business idea and why you and your team are the right people to build the business. It also may be valuable to highlight any gaps in your team and how you intend to fill them. If you have potential partners or candidates in mind, briefly mention them and expand on their qualifications within your full business plan.

6. Funding Needs

If you are using your business plan to raise money for your business, your executive summary should highlight how much money you are looking for. Investors will want to know this upfront and not have to dig through a business plan to find this detail.

Other topics your executive summary may need to cover Evidence of early success

If you are a young startup and you’re writing a business plan to raise money, you will want to include evidence of “traction” in your executive summary. This can include results from consumer surveys, pre-order numbers for your product/service or even early sales numbers if you did a soft open or limited time release. It doesn’t have to be much, but any early success provides proof that your business model, product/service and market research are well-founded.

Future Milestones

You may also want to discuss future milestones that your business hopes to achieve. This is particularly important for businesses within a highly saturated or complex industry, such as medical device manufacturers and drug companies, for example. They need to explain where they are in the process of getting regulatory approvals and what steps remain.

Evidence of Financial Stability

If you’re seeking a bank loan, bankers will be looking for evidence of your financial stability, including your net worth, assets, and financial history. Read on for tips on writing an executive summary for each of those scenarios.

Tips for writing an executive summary for investors

Before you develop your executive summary for seeking investment, understand how it fits into your business plan. The executive summary can be the first section of your business plan, or you might be developing a stand-alone executive summary that you plan on handing out without the rest of the plan.

My views on this are taken from eight years as an active member in an angel investment group, and more than 10 actual angel investments, plus membership in the Angel Capital Association.

Investors use executive summaries to screen opportunities

A well-prepared executive summary is useful for angel investment platforms like Gust, AngelList, and others to gauge interest in candidates. Introductions lead to requests for email summaries, not full business plans, so you’ll want to have an executive summary ready to go that causes investors to want to see the full thing.

Investors need the full business plan to complete due diligence when reviewing candidates

We’ve never invested in a business that didn’t have a business plan and your executive summary is the key to having your business plan reviewed. The full reading of the complete business plan comes only later in the process after we’ve screened summaries down to a very few that are interesting enough to do due diligence.

Of the group I work with, for example, three-fourths of us will read every executive summary submitted to us. All of us will read summaries for plans that pique group interest, and half of us will look at the rest of the plan only if we are still interested after reading the summary.

Mention previous startup experience, or specific industry expertise

Let the investors know about any previous startup experience or specializations from the start because this makes a huge difference. Investors often say “bet on the jockey, not just the horse.” Keep it brief, just a reference to more information to come later, but make sure you’re able to back up your claims later on.

Outline how much money you intend to raise and how it will be spent

It’s a summary, so details will come later, but investors want to know quickly whether your startup is in their normal range of interest and the use of funds makes a difference, too. Spending to build inventory for existing orders, for example, is way less risky than spending to develop a product that is in design and prototyping.

Valuation, in this context, is controversial. Valuation is what you say your company is worth, a number that determines how much ownership you give away for investment. Some investors want summaries to specify how much money at what valuation; others want to assign the valuation themselves and don’t like startups pushing their number too early.

Mention your exit strategy Be persuasive, but focus on the facts

You want to make your prospective investor want to keep reading; convince them to invest in your startup. But do understand that the persuasion is in the facts, not in the wording. What keeps them interested is the content of the summary, not the tone. Facts that prove traction, potential market, or startup experience are infinitely more powerful than mere assertions of excellence.

Avoid obvious clichés

There are severely obvious pitfalls that you can fall into if you’re not careful. For example, never mention the team’s passion or commitment-they all have that, so it’s irrelevant. If you say that your startup is disruptive, or game-changing, or the next Facebook or whatever, you lose. Instead, show that with facts and let the investors say it, not you.

Tips for writing an executive summary for a bank loan

Contrary to the common misconception, bankers don’t ever take risks on business plans. To get bankers to read on, the executive summary has to cover the six main points suggested in the beginning of this article, plus a few selected other points that highlight stability, assets on the balance sheet, and financial history, showing that the loan is not risky. With one notable exception, banking law forbids banks lending money to businesses that don’t have enough assets to cover the full value of the loan, and then some. That’s against banking regulations.

Good professional bankers ask for a business plan as part of a loan application because they legitimately want to know and understand your business, but they don’t take risks. This summary isn’t about persuading or selling, but rather reassuring and describing.

So what works for the executive summary for bankers is quite different from what works for the summary for investors.

Outline your personal net worth

Where investors want to see management team startup experience, bankers want to see the personal net worth of business owners. The more collateral, savings or other investment you have available, the more likely you are to secure the loan.

Be transparent about your financial history and bankable assets

Where investors want to see future potential growth, bankers want to see past financial history and bankable assets. Try to have every piece of financial information about yourself, current investors and any past businesses available upfront.

Give evidence of your potential stability and longevity

Where investors want to look at possible exits, bankers want their commercial borrowers to offer future stability. You don’t need to have exact numbers, but developing a financial forecast that defines growth, future cash flow, costs and sales over the next 1-3 years can serve as evidence for stability.

Risk exception for bank loans

I mentioned one notable exception to the rule that bankers don’t take risks. In the U.S., the federal Small Business Administration (SBA) has programs that work with local business banks to guarantee some of the riskier small business loans to make borrowed money available to startups and small businesses.

Like traditional bank loans, SBA loans require a solid traditional business plan that includes a good executive summary covering the five main points suggested in the first list above. It will still benefit you to have the financial stability elements laid out as you would for a bank, but the limitations may be less strict and provide more room for riskier businesses to gain funding.

6 Tips for writing an effective executive summary

No matter why you’re writing your executive summary, there are some general rules of thumb that make it easier, and ultimately more effective. Here are a few to keep in mind as you get started:

1. Think of an executive summary as a pitch

Of course, you’ll highlight what will most spark the reader’s interest, to achieve this plan’s immediate business objective. But your readers expect the key points covered. It’s a summary, not just a pitch.

2. Write it last

Don’t start writing your business plan with your summary. Even though the executive summary is at the beginning of a finished business plan, many experienced entrepreneurs (including me) choose to write the executive summary after they’ve written everything else.

Ideally, the executive summary is short-usually just a page or two, five at the outside-and highlights the points you’ve made elsewhere in your business plan, so if you save it for the end, it will be quick and easy.

3. Keep your executive summary short

Be brief and concise. I know experts who recommend a single page, just a page or two, no more than five, and sometimes even longer. I say less is more. Keep it as short as you can without missing any essentials. And-I can’t resist, because I read hundreds of plans every year-one page is better than two, and two is better than five, and longer than five pages (my opinion here) is too long.

4. Keep it simple

Form follows function , so don’t over complicate or over-explain things in your summary. Most executive summaries are short texts, often with bullets, broken into subheadings. Illustrations such as a picture of a product, or a bar chart showing financial highlights, are usually a welcome addition.

5. Prioritize sections based on importance and strengths

Don’t bury the lead. Organize your executive summary so that the most important information appears first. There is no set order of appearance of the different key items included, quite the contrary, in fact- so use the order to show emphasis.

Lead with what you want to get the most attention, and follow with items in the order of importance. I tend to like summaries that start with stating a problem because that can add drama and urgency that tees up the solution in your business.

6. Use it for your summary memo

When it’s finished, repurpose it as a summary memo. It’s the first chapter of a formal plan, but you can also use it as a stand-alone “summary memo.” Investors often ask startups to send a summary memo instead of a full business plan.

It might be a short document, often attached to an email, or simply a summary in an email. You can also use it again to fill in startup profiles on investment platforms such as and or to apply for an incubator or a business plan competition.

Download a template for your executive summary

If you’d like to start with a template, consider using a for your executive summary. It’s available as a free download here on Bplans, and it covers everything you might want to include.

View hundreds of executive summary examples More business planning resources

Sample business plans: Over 500 free sample business plans from various industries.

Business plan template: This fill-in-the-blank business plan template is in the format preferred by banks and the U.S. Small Business Administration (SBA).

How to start a business: An easy-to-follow guide with everything you need for starting a new business.

Hướng Dẫn Cách Viết Summary Cho Bài Essay

Trong bài viết này, chúng tôi xin chia sẻ đến bạn những hướng dẫn về cách viết Summary cho bài Essay

Sinh viên thành thạo trong việc viết essay hiểu rằng việc tóm tắt, xác định những gì quan trọng nhất là một trong những công cụ quan trọng để thành công ở trường đại học.

Bạn cần hiểu rằng nếu bạn có thể viết một bản tóm tắt một hoặc hai câu cho mỗi đoạn sau khi đọc nó, thì đó là một dấu hiệu tốt cho thấy bạn đã hiểu đúng về nó. Nếu như bạn không thể tóm tắt ý chính của đoạn văn, bạn cần sử dụng phải thay đổi và tìm cách.

Định dạng của Summary cho bài Essay:

Khi viết một bản tóm tắt, hãy nhớ rằng nó phải ở dạng đoạn văn.

Một bản tóm tắt bắt đầu bằng một câu giới thiệu nêu rõ tiêu đề văn bản, tác giả và ý chính của văn bản

Một bản tóm tắt được viết bằng lời của bạn.

Một bản tóm tắt chỉ chứa các ý tưởng của văn bản gốc. Không chèn bất kỳ ý kiến, giải thích, suy luận hoặc nhận xét của riêng bạn vào.

Xác định theo thứ tự các yêu cầu phụ quan trọng mà tác giả sử dụng để bảo vệ luận điểm chính.

Sao chép từng đoạn ba từ riêng biệt từ bài luận mà bạn nghĩ hỗ trợ và / hoặc bảo vệ ý chính của bài luận.

Trích dẫn từng đoạn văn để báo hiệu về tác phẩm và tác giả bằng cách đặt dấu ngoặc kép xung quanh đoạn văn bạn đã chọn và đặt số đoạn văn có thể tìm thấy đoạn văn ngay sau đoạn văn.

Sử dụng tài liệu nguồn từ bài luận rất quan trọng. Tại sao? Bởi vì bảo vệ khiếu nại với tài liệu nguồn là những gì bạn sẽ được yêu cầu làm khi viết bài cho các giáo sư đại học của bạn.

Viết một câu cuối cùng mà Phần mềm kết thúc bản tóm tắt của bạn; thường là một cách viết lại đơn giản của điểm chính.

Ví dụ:In the essay Santa Ana, author Joan Didion’s main point is ( state main point). According to Didion “… passage 1…” (para.3). Didion also writes “… passage 2…” (para.8). Finally, she states “… passage 3 …” (para. 12) Write a last sentence that “wraps” up your summary; often a simple rephrasing of the main point.

Hướng Dẫn Viết Cách Viết Introduction Cho Bài Essay – Nhận Làm Assignment

Một đoạn intro hay sẽ ngay lập tức thu hút được sự chú ý của người đọc cũng như tạo ấn tượng tốt ngay từ đầu.

1. Mục đích của introduction trong một bài essay là gì?

– Hãy lên kế hoạch cho từng phần của bài essay thay vì viết một cách lộn xộn

– Phân tích một cách ngắn gọn nhất trước khi bạn bắt tay viết introduction cho bài essay

– Luôn luôn giữ tất cả các thông tin quan trọng và hữu ích

2. Cách viết introduction cho bài essay

Làm thế nào để viết introduction cho bài essay khi chưa có bất cứ ý tưởng gì? Bạn có thể phác thảo toàn bộ bài essay của mình trước. Có rất nhiều bạn sinh viên viết phần Body và Conclusion trước, sau cùng họ mới viết Introduction. Điều đó tùy thuộc vào bạn. Một số tips mà bạn có thể tham khảo là:

– Thu hút sự chú ý của độc giả – Hãy bắt đầu với một cái gì đó thú vị và độc đáo. Đưa ra một thực tế hoặc một số câu hỏi làm cho độc giả của bạn tham gia và quan tâm đến việc đọc bài essay này.

– Luôn luôn tuân theo ngôn ngữ và giọng điệu chính thức bởi vì văn bản học thuật rất nghiêm ngặt. Giới thiệu essay không phải là một ngoại lệ. Chỉ xem xét phong cách không chính thức nếu nó được yêu cầu hoặc cho phép bởi người tutor của bạn.

3. Bắt đầu phần introduction như thế nào? 4. Ví dụ về Introduction

Ví dụ về topic: How are modern technologies used in your class?

Contemporary science is totally into the most modern technologies, and our classroom is not an exception. Digital tools like computers, smartphones, laptops, tablets are very important. While our parents were fine with only pens and paper, our generation needs more. This is because of the new era of technology. The new view of life and the world requires new tools and approach.

Mẫu introduction cho bài essay tranh luận

Đối với argumentative essay, thì phần introduction cần mang tính cá nhân, đưa ra ý kiến cá nhân là hợp lý.

Ví dụ: The issue of ecological catharsis is one of the most challenging and painful these days because of the growing problems regarding it. We all can debate about it because one group of people say that we are killing our planet and others say that it just does not matter. I think we should stop damaging our planet now.

Mẫu introduction cho bài essay thuyết phục

I disagree with the death penalty. This method of applying measures to outlaw people are dated and can’t be used in the modern society. We are no longer wild animals. We should not treat other people like animals either. The main thing about preventing crimes is not fear but proper education and level of life.

Mẫu introduction cho bài essay so sánh và tương phản

Bạn cần nêu ra 2 mặt của vấn đề:

When you look at Ancient Rome and Ancient Greece there are obvious similarities. In this paper, we will discuss them. But the main purpose of this paper is to show those differences that made those ancient counties the most influential and inspirational for future generations.

Cập nhật thông tin chi tiết về Cách Viết Executive Summary Cho Bài Assignment Và Report trên website Ezlearning.edu.vn. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!